Eigenwijsafval?

#Eigenwijsafval

Afval weggooien is makkelijk, maar afval scheiden kan best ingewikkeld zijn. We scheiden papier en karton, PMD, GFT en restafval, maar ook glas, textiel en klein-chemisch afval. Er zijn zóveel verschillende soorten afval, dat je soms te maken hebt met eigenwijs afval: het is niet meteen duidelijk in welke bak het thuishoort!

Twijfel je over een verpakking? Laat het ons weten via social media met de hashtag #eigenwijsafval, #gewoonevenvragen, of mail naar eigenwijsafval@avalex.nl. Zo zorgen we samen voor een handig en compleet overzicht van wat er in elke bak mag. We hebben jouw hulp daarbij hard nodig!

Waarom afval scheiden?
Als we afval scheiden, kunnen we het hergebruiken. Zo komt er steeds minder afval terecht in de grijze restafvalcontainer. Hoe minder afval daarin zit, hoe beter! Want alles in de grijze restafvalcontainer, wordt verbrand. Doordat we afval hergebruiken, halen we minder energie en grondstoffen uit onze aarde. Ook zorgen we zo voor minder vervuiling. We hebben maar één aarde, dus daar moeten we zuinig op zijn!

Help jij mee om het overzicht compleet te maken? Laat ons weten welk afval jij eigenwijs vindt. Dan plaatsen wij het in de juiste categorie. Of misschien heb jij wel een goed alternatief voor een bepaalde verpakking of een product. Ook dan willen wij het graag weten! Samen met jou gaan we de strijd aan tegen het afval, we willen alleen nog maar bruikbare grondstoffen!